Makaleler
( 54 )
( 365 )
( 366 )
( 364 )
( 366 )
( 365 )
( 365 )
( 365 )
( 90 )
( 2 )
 
 2011 - MAKALELER


Arkadaşına gönder
 
Print almak için

Yazı boyutunu büyütmek için     


 

Lâ ilâhe illallah
11/20/2011

Ebû Zer-i Gıfârî "radıyallahü anh", hazretlerinin adı Cündeb idi. Îmân etmeden önce yol kesiciydi. Ama sonradan hilkatindeki temizlik sebebiyle bu iş ona mânâsız geldi. Hattâ iğrendi.
Putlardan soğudu
Doğruyu arıyordu.
Ona göre yaratıcı tek olmalıydı. Onun için sıkcı "Lâ ilâhe illallah" derdi. O günlerde oraya Meke'den biri geldi ve tesadüf Cündeb'le tanıştı. Onun arada bir "Lâ ilâhe illallah" dediğini duyunca;
"Tuhaf şey" dedi.
"Nedir tuhaf olan?"
"Bu senin dediğini Mekke'de de söyliyen biri var. Adı Muhammed, Peygamber olduğunu söylüyorlar" dedi. Cündeb başını öne eğip düşündü biraz.
Sonra fırladı ayağa.
"Ben buldum" dedi.
Ve kardeşi Üneys'e koşup; "Yâ Üneys, Mekke'ye git! Orada peygamberliğini îlân eden zât ile görüş ve bana Ondan haber getir" dedi.
O da peki dedi.
Ve düşü yollara.
Mekke'ye gelip Efendimizi gördü, sohbetinde bulundu ve sayısız ihsânlarına nâil oldu. Döndüğünde sordu Cündeb: "Neler öğrendin?". "Çok büyük bir zât âbi. İnsanlar Onun için şâir, kâhin, sihirbâz diyorlarsa da aslı yok. O gerçekten peygamber" dedi.
Cündeb tatmin olmadı.
"Ben de göreyim" dedi.
Ve çekti çarığını ayağına, çıktı yola. Üneys arkasından; "Amân âbi dikkatli ol! Kendini gizle, çünkü düşmanları çok azgın" diye tembih etti. Cündeb Mekke'ye geldi.
Kâbe'ye gitti.
Orda bekledi.
Akşam olunca, hazret-i Alî onun yabancı olduğunu anlayıp; "Sen kimsin?" diye sorunca, "Adım Cündeb, Gıfar kabîlesindenim" dedi. Hazret-i Alî; "Bize gidelim" dedi ve birlikte gittiler. (devamı yarın)

 
 
Ana sayfam yap Sık kullanılanlara ekle
Güncelleme Tarihi
15.05.2024
Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır. Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya
gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.

Hosted by İhlas Net
Ziyaretçi Sayısı