Makaleler
( 54 )
( 365 )
( 366 )
( 364 )
( 366 )
( 365 )
( 365 )
( 365 )
( 90 )
( 2 )
 
 2011 - MAKALELER


Arkadaşına gönder
 
Print almak için

Yazı boyutunu büyütmek için     


 

Yalan, dedikodu, iftirâ
12/12/2011

Peygamberliğin ilk yıllarında insanların tek tek müslümân olmaları, Mekkeli müşrikleri rahatsız ediyordu. Bu yüzden Efendimizi "aleyhissalâtü vesselâm" kimse görmemeli, dinlememeliydi. Onun için etrâfına görünmez duvarlar çekiyor, Onu diğer insanlardan tecrit etmeye çalışıyorlardı.
Nasıl mı, kolay.
İftirâ dedikodu.
Mekke'ye bir yabancı gelmeyegörsün. Hemen etrâfını sarıp, kıskaca alırlardı garibi. Efendimiz hakkında olmadık şeyler söyler, Onunla görüşmesine mâni olurlardı. "Tufeyl bin Amr" da kıskaca aldıklarından biriydi işte. Halbuki o, Arap lisânının ustalarındandı, şâirdi. Onu Mekke'de görünce hemen etrâfını sardılar.
Ve başladılar:
"Dikkali ol hâ!"
"Neye dikkat edeyim?" deyince de; "Hani Abdülmuttalibin bir yetîmi vardı". "Muhammed-ül emîn mi?". "Evet evet, işte O. Peygamber olduğunu söylüyor. Şaşırdın değil mi?"
Cevap vermedi.
Onlar devam etti:
"İkilik soktu aramıza. Baba ile oğulu, karı ile kocayı birbirine düşürdü. Kardeşi kardeşe düşman etti. Sen sen ol, Ona görünme, karşılaşırsan yolunu değiştir. Yoksa sihrine kapılırsın. Sözleri büyüler seni de"
Tufeyl suâl etti:
"Ne yapayım?"
"Git buradan, terket Mekke'yi" dediler. Bunları söyleyenler sıradan kimseler de değildi hani. Kureyşin en seçkin insanlarıydı. Tufeyl şaşkın ve tedirgindi bu yüzden.
Biraz düşündü.
Ve karar verdi.
Şâyet Onunla karşılaşırsa konuşmyacak, bir şey söylerse cevap vermeyecekti. Kulaklarına pamuk tıkayıp çıktı evden. Beytullaha gidiyordu. (Devamı yarın)

 
 
Ana sayfam yap Sık kullanılanlara ekle
Güncelleme Tarihi
15.05.2024
Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır. Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya
gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.

Hosted by İhlas Net
Ziyaretçi Sayısı