Makaleler
( 54 )
( 365 )
( 366 )
( 364 )
( 366 )
( 365 )
( 365 )
( 365 )
( 90 )
( 2 )
 
 2012 - MAKALELER


Arkadaşına gönder
 
Print almak için

Yazı boyutunu büyütmek için     


 

Ona kızmayınız!
1/4/2012

Sa'îd bin İyâs hazretleri "rahmetullahi aleyh", Basra'lı hadîs âlimlerindendir. Şöyle anlatıyor: Dâvûd aleyhisselâm, bir kaç kişi ile birlikte oturmuş onlara bir şeyler anlatıyordu.
O ara biri geldi.
Hakâret eyledi.
Orada bulunanlar bu şahsa kızarak haddîni bildirmek istedilerse de, Dâvûd aleyhisselâm mâni olup; "Ona kızmayınız ve bir şey söylemeyiniz" buyurdu.
Sonra kalktı.
Namaz kıldı.
Tövbe istiğfar edip sohbetine devam etti. Bu arada o kimse de ayrılıp gitmişti. Biraz sonra aynı kişi geri geldi ve Dâvûd aleyhisselâmın ayaklarına kapandı.
Ellerini öptü.
Ve ağlıyarak;
"Ey Allahın Peygamberi, ben çok büyük hatâ yaptım, lütfen beni affediniz" dedi. Dâvûd aleyhisselâm da affetti o kimseyi.

ÜZERİNE OTUR
Yine anlatıyor: Peygamber Efendimiz “aleyhissalâtü vesselâm” bir evde sohbet ediyordu ki, o sırada Cerîr bin Abdullah geldi. Cemaat kalabalık olduğu için, oturacak yer bulamadı.
Ayakta dikildi.
Öyle dinledi.
Efendimiz aleyhisselâm Onu gördüler. Etrâflarına bakıp, boş yer bulunmadığını görünce, mübârek cübbesini Ona uzatıp; "Al, bunun üzerine otur!" buyurdular.
O cübbeyi aldı.
Öpüp bağrına bastı.
Ve hürmet ve saygı ile Efendimize verip; "Yâ Resûlallah! Siz bana ikrâmda bulunduğunuz gibi Allahü teâlâ size daha fazlasını ihsân eylesin" diye duâ etti. Efendimiz memnun olup, Ona duâ buyurdular.

 
 
Ana sayfam yap Sık kullanılanlara ekle
Güncelleme Tarihi
14.05.2024
Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır. Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya
gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.

Hosted by İhlas Net
Ziyaretçi Sayısı