Makaleler
( 54 )
( 365 )
( 366 )
( 364 )
( 366 )
( 365 )
( 365 )
( 365 )
( 90 )
( 2 )
 
 2012 - MAKALELER


Arkadaşına gönder
 
Print almak için

Yazı boyutunu büyütmek için     


 

Bana faydalı oluyor
1/15/2012

Zeyd bin Eslem hazretleri "rahmetullahi aleyh" Tâbiînin büyüklerinden olup, Medînede yetişen müfessirlerin en meşhûrudur. Hazret-i Ömer'in kölesiydi.
Sonra âzâd oldu.
O, ilim sâhibiydi.
Peygamber Efendimizin mescidinde talebelere ders vermeye başladı. Hattâ Hazret-i Hüseyinin oğlu Zeynel'âbidîn bile kendisinden ilim öğrenirdi.
Halk merak etti.
Zeynel'âbidîne;
"Akrabâlarınızdan pek çok büyük âlimler varken, Hazret-i Ömer'in kölesine mi gidiyorsun?" dediklerinde; "O bana dinde çok faydalı oluyor" dedi.

VEREMEM!

Hazret-i Zeyd anlatıyor: Birgün İbn-i Ömer, köle olan bir çobana rastlayıp; "Şu sürüden bir koyun getir de kesip yiyelim" dedi
Çoban karşı çıktı:
"Hayır veremem"
"Niçin?" deyince; "Akşam sâhibine ne derim?" dedi. "Kurt kaptı dersin". "Böyle yapmaktan Allaha sığınırım. Çünkü O herşeyi bilir" dedi.
Cevabı beğendi.
Ve hayran oldu.
Sâhibini bulup, köleyi ve koyun sürüsünü ondan satın aldı. Sonra köleyi âzâd edip, koyun sürüsünü kendisine hediye etti.

EĞER SABREDERLERSE

Bu zat anlatıyor: Fakîrler Efendimizin huzûruna gelip; "Yâ Resûlallah! Zenginler hayır hasenât yapıyor, biz yapamıyoruz" diyerek dert yandılar.
O Resûl dinledi.
Cevap olarak;
"Sabreden fakîrlere, Cennette yüksek köşkler verilir. Zenginlerden beşyüz sene önce Cennete girerler ve zenginlerin kavuştukları sevâba, sadece bir tesbîh söylemekle kavuşurlar" buyurdu.

 
 
Ana sayfam yap Sık kullanılanlara ekle
Güncelleme Tarihi
14.05.2024
Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır. Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya
gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.

Hosted by İhlas Net
Ziyaretçi Sayısı