Makaleler
( 54 )
( 365 )
( 366 )
( 364 )
( 366 )
( 365 )
( 365 )
( 365 )
( 90 )
( 2 )
 
 2012 - MAKALELER


Arkadaşına gönder
 
Print almak için

Yazı boyutunu büyütmek için     


 

Gözyaşı dinmezdi
3/8/2012

Tâbiîn devrinin büyük velîlerinden olan Atâ Süleymî hazretleri "rahmetullahi aleyh" Allah korkusundan dolayı çok ağlardı. Gözyaşının dindiğini gören olmadı. Bir gün bir dostu geldi.
Etrâfa baktı.
Yerler ıslaktı.
Kendi kendine; "Abdest alırken su sıçramış" diye düşündü. Mübârek zâtın ağlamaktan gözleri rahatsızlandı. Vâz dinlerken veya bir cenâze gördüğünde düşer bayılırdı.

BENİM YÜZÜMDEN

Bir gün ateş dolu bir tandır gördü. "Cehennem ateşi"ni hatırladı ve düşüp bayıldı. Binek üzerinde hatırlasa, yere yuvarlanırdı. Bir gün öyle de oldu.
Bayılıp düştü.
Evine ilettiler.
Bir "gök gürültüsü" işitse, şimşek çaksa veya şiddetli bir rüzgâr esse; "Bütün bunlar benim gibi bir günahkârın aranızda olması sebebiyledir" derdi.

RUHSATLARI SÖYLEYİN

O, sevdiklerinden bâzılarına; "Bana ruhsat, yâni kolaylık gösteren hadîsleri, dînde kolaylık gösteren hükümleri söyleyin ki, korku hâlim hafiflesin" diye ricâda bulunurdu.

ÇOK İSTERİM

Bir gün Bişr bin Mansûr bu zâta gelip; "Yâ Atâ! Büyük bir ateş yakılsa ve bu ateşe girenler Cehennemden kurtulup Cennet'e girecek denilse, kendini o ateşe atar mısın?" diye sordu.
Cevabı gecikmedi.
Tereddüt etmeden;
"Çok isterim, hattâ o kadar sevinirim ki, bu aşırı sevincimden dolayı ateşe yaklaşmadan rûhumun çıkacağını tahmin ederim" dedi.
 
 
Ana sayfam yap Sık kullanılanlara ekle
Güncelleme Tarihi
14.05.2024
Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır. Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya
gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.

Hosted by İhlas Net
Ziyaretçi Sayısı