Makaleler
( 54 )
( 365 )
( 366 )
( 364 )
( 366 )
( 365 )
( 365 )
( 365 )
( 90 )
( 2 )
 
 2012 - MAKALELER


Arkadaşına gönder
 
Print almak için

Yazı boyutunu büyütmek için     


 

Şimdi gitmeyiniz!
3/26/2012

Büyük velîlerden Ca'fer Mekkî hazretleri "rahmetullahi aleyh" Mekke-i mükerremede iken, yanına bir kervancıbaşı gelip, Medîne-i münevvereye gitmek istediğini bildirdi.
İzin talep etti.
Ve duâ istedi.
O mübârek de; "Şimdi gitmeyiniz" buyurdu. Adam birkaç gün sonra tekrar gelip izin istedi. Ca'fer Mekkî hazretleri yine izin vermedi. Ancak kervancıbaşı gitmeği çok istiyordu.
Söz dinlemedi.
Ve yola düştü.
Yolda eşkıyâlar yollarını kesip birkaç kişiyi öldürdüler. Mallarını da aldılar. Kervancıbaşı o zaman Ca'fer Mekkî hazretlerinin izin vermeyişinin hikmetini anladı.
Pişmânlık duydu.
Ve yardım istedi.
O büyük Velî'nin hürmetine eşkıyâlar ona dokunmadılar. O da Mekke'ye dönüp bu zâtın huzûruna geldi. Mübârek zât ona; "Gitmeyin dedim, gittin ve birkaç müslümanın katline sebeb oldun" buyurdu.

TÖVBE ETTİLER

Bir zaman bâzı hasetçiler, Ca'fer Mekkî hazretlerini katletmek istediler. Gizlice Harem-i şerîfe gittiler. Bu zât her gün talebeleri ile gelip, minbere yakın bir yerde namazını kılardı.
Bunu biliyorlardı.
Ve oraya gittiler.
Ancak o gün Ca'fer Mekkî hazretleri gelmeyip, talebelerini göndermişti. Bu defâ Cumâ günü evinin civârına gidip Cumâ namazı için çıkmasını beklediler.
Vakit geçti.
O çıkmadı.
Nice zaman sonra talebeleri ile Cumâ namazını kılmış olduğu hâlde geri döndüğünü gördüler. Bunun üzerine tövbe edip, dâvâlarından vaz geçtiler.

 
 
Ana sayfam yap Sık kullanılanlara ekle
Güncelleme Tarihi
14.05.2024
Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır. Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya
gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.

Hosted by İhlas Net
Ziyaretçi Sayısı