Makaleler
( 54 )
( 365 )
( 366 )
( 364 )
( 366 )
( 365 )
( 365 )
( 365 )
( 90 )
( 2 )
 
 2012 - MAKALELER


Arkadaşına gönder
 
Print almak için

Yazı boyutunu büyütmek için     


 

Bir duâ öğretin de…
3/29/2012

Cemâleddîn Aksarâyî hazretleri anlatıyor: Hasan-ı Basrî hazretleri dergâhta otururken bir kadın gelip; "Efendim, benim bir kızım vardı öldü. Bana bir duâ öğret de kızımı rüyâda göreyim" dedi.
Mübâret zat;
"Peki" dedi.
Ve bir duâ öğretti. Kadın teşekkür edip ayrıldı. Fakat ertesi gün gözleri kan çanağı olmuş vaziyette tekrar dergâha gelip, Hasan-ı Basrî hazretlerinin huzuruna girdi.
Ama ağlıyordu.
Büyük zât ona;
"Niçin ağlıyorsun?" diye sorunca; "Kızımı rüyâda gördüm, ama üzerine katrandan bir elbise giydirmişler cayır cayır yanıyordu" dedi.
Büyük zât ağladı.
Yanındakiler de.
Bir müddet sonra bir gece Hasan-ı Basrî hazretleri, rüyâsında vefât edip Cennet'e girdi. Cennet'te gezerken muhteşem bir köşk ve önünde bir kadın gördü.
Ona yaklaştı.
Ve kendisine;
"Sen hangi peygamberin hanımı veya kızısın?" diye sordu. Kadın; "Ben peygamber hanımı veya kızı değilim. Geçen gün size gelip de, ölmüş kızını rüyâda görmek isteyen kadının kızıyım" dedi.
Büyük Velî şaşırdı.
Ve hayretler içinde;
"Kızım, annen senin Cehennem'de yandığını söylemişti. Bu makâma nasıl geldin?" buyurunca, kız şöyle anlattı: Biz beşyüz kişi azâb görüyorduk. Bir mü'min gelip, onbirer kere İhlâs, Felak ve Nâs sûrelerini okuyup, sevâbını bizlere bağışladı.
O an azab durdu.
Çünkü Hak teâlâ;
"Ey melekler! Burada azâb görenlerin hepsini affettim. Azâblarını durdurun ve birer makam verin" buyurdu. Bana da bu makam verildi.

 
 
Ana sayfam yap Sık kullanılanlara ekle
Güncelleme Tarihi
14.05.2024
Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır. Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya
gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.

Hosted by İhlas Net
Ziyaretçi Sayısı