Makaleler
( 54 )
( 365 )
( 366 )
( 364 )
( 366 )
( 365 )
( 365 )
( 365 )
( 90 )
( 2 )
 
 2012 - MAKALELER


Arkadaşına gönder
 
Print almak için

Yazı boyutunu büyütmek için     


 

Sen güneş isen biz de ateşiz
4/4/2012

Alevî bin Muhammed hazretleri "rahmetullahi aleyh" Hindistan halkını senelerce irşâd etti. Milibar beldesinde yaşardı. Bir ara Milibar civârındaki putperest ve hıristiyanlar, Milibar'ı ele geçirdiler.
İslâma saldırdılar.
Halkı ifsâd ettiler.
Daha önce müslüman olmuş bâzı kimseler de hak yoldan döndüler. Milibar beldesinde hak yoldan dönenlerle, hak yolun temsilcisi olan Alevî bin Muhammed hazretleri arasında münâzaralar başladı.
Netice hayırlı oldu.
Mü'minler kazandı.
Bu büyük Velî'nin gayret ve çalışmalarıyla, İslâmiyet güneşi Milibar'da tekrar parladı. Birgün Seyyid Alevî hazretleri yolda giderken, şehrin hıristiyan hâkimi Onu görüp hakâretler etti. Seyyid hazretleri üzüldü.
Ve ona sordu:
"Sen kimsin?"
O kibirli olarak;
"Ben bu şehrin hâkimiyim. İsmim Şems'dir" dedi. Seyyid Alevî hazretleri de cevâben; "Sen güneş isen biz de âteşiz" buyurdu.
Ve oradan ayrıldı.
O da evine döndü.
Ancak içeri adım atar atmaz etrafı birden alev topuna döndü. Birkaç dakika içinde kendi de evi de yanıp kül oldu. Ancak bu âteşin nereden geldiği nasıl olduğu aslâ anlaşılamadı.

YARDIM ALLAHTANDIR

Okyanusta fırtına çıkınca bir gemi parçalanıp batmak üzereydi ki, bir kişi; "Yâ Rabbî, Seyyid Alevî hazretlerinin hatırı için beni kurtar" diye dua etti.
O an bir el gördü.
Belinden kaldırdı.
Ve yavaşcacık sahile bıraktı. Kurtulup hemen Seyyid hazretlerine koştu ve; "Beni boğulmaktan kurtardınız" deyince, "Yardım ancak Allah'tandır" buyurdu.

 
 
Ana sayfam yap Sık kullanılanlara ekle
Güncelleme Tarihi
14.05.2024
Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır. Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya
gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.

Hosted by İhlas Net
Ziyaretçi Sayısı