Makaleler
( 54 )
( 365 )
( 366 )
( 364 )
( 366 )
( 365 )
( 365 )
( 365 )
( 90 )
( 2 )
 
 2012 - MAKALELER


Arkadaşına gönder
 
Print almak için

Yazı boyutunu büyütmek için     


 

Çekil git buradan!
4/10/2012

Gâziantep Velîlerinden Derviş Hacı hazretleri "rahmetullahi aleyh" ilk zamanlarında halk arasında tanınmayan garip, fakir bir kişiydi. Sonraları "Hacı Baba" ismiyle meşhur oldu.
Sabah kalkardı.
Fırına giderdi.
Ateşine bakardı.
Fırın kızıp ekmek piştikten sonra, fırıncının kendisine verdiği sıcak ekmeği alıp eve gider ve Allahü teâlâya ibâdet ederdi. Bir gün yine fırının önüne gidip ateşin yanmasını bekliyordu.
Fırıncı gördü onu.
Nedense kovdu.
"Çekil git buradan!" diyerek azarladı. O da kalbi kırık vaziyette gidip ibadetine devam etti. Fırıncı da fırını yakma işine devam etti. Ancak ne kadar uğraştıysa da olmadı.
Fırın kızmadı.
Ekmek olmadı.
Ne yapacağını şaşırmış halde düşünürken Derviş Hacı Efendi'ye karşı yaptığı yanlış hareketi hatırladı. Ve acele bu zâtın yanına gidip kendisini affetmesi için ricâ etti.
Âdeta yalvardı.
Derviş Efendi;
"Peki oğlum, biraz bekle, vasiyetimi yazayıp da geleyim" dedi. Kalbinden de; "Sırrım açığa çıktı. Artık bizim için yaşamak olmaz" dedi ve fırının önüne geldi.
İçeriye baktı.
Sonra ayrıldı.
O böyle nazar eder etmez fırın yanmaya başladı ve çabucak kızdı. Fırıncı da bunu görüp ekmek çıkarmaya başladı. İnsanlar bu durumu öğrendiler.
Kıymet verdiler.
İlgi gösterdiler.
Ve ilminden istifâde etmek için akın akın ona koştular. Ancak bu olaydan sonra fazla yaşamayan Derviş Hacı Efendi kısa bir süre sonra vefât etti.

 
 
Ana sayfam yap Sık kullanılanlara ekle
Güncelleme Tarihi
14.05.2024
Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır. Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya
gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.

Hosted by İhlas Net
Ziyaretçi Sayısı