Makaleler
( 54 )
( 365 )
( 366 )
( 364 )
( 366 )
( 365 )
( 365 )
( 365 )
( 90 )
( 2 )
 
 2012 - MAKALELER


Arkadaşına gönder
 
Print almak için

Yazı boyutunu büyütmek için     


 

Evliyâya kötü gözle bakmak
4/11/2012

Dimitrofçalı Muslihuddin Efendi, Rumeli evliyâsının büyüklerindendir. O devirde bir kişi bilmiyordu bu zâtın büyüklüğünü. Bir gece rüyâ gördü. Sevgili Peygamberimiz "aleyhissalâtü vesselâm" o beldeye teşrîf etmiş, bu zâtın dergâhında sohbet etmekteydi.
O kimseyi gördü.
Ve ona bakarak,
"Ey filân! Allah adamlarına kötü gözle bakmak felâkettir! buyurdular. Adam heyecan içinde uyandı. Mânevî bir haz içindeydi. Sabah olunca erkenden uyandı.
Koştu dergâha.
O zât içerdeydi.
Ve oturuyordu.
Hem de tam Resûlullah Efendimizin rüyâda oturduğu yerde oturuyordu. O içeri girince ona bakarak; "Ey filân! Allah adamlarına kötü gözle bakmak felâkettir! buyurdu. Adamcağız bunu işitince sarıldı ellerine. Hürmetle öptü ve bir daha ayrılmadı sohbetinden.

SEVMENİN ALÂMETİ

Bir gün de bu zâta; "Hocam, Allahü teâlânın bir kulunu sevdiğinin alâmeti var mıdır?" diye sordular. Cevâbında; "Vardır" buyurdu. "O alâmet nedir?" dediklerinde; "O kimse hep hayırlı işlerle meşgul olur. İnsanlar fayda görürler kendisinden" buyurdu.
Sordular yine:
"Ya sevmiyorsa?"
"Allahü teâlânın sevmediği kimse, malayâni ile vakit geçirir. Yâni ne dîne, ne de dünyaya faydası olmayan boş işlerle uğraşır. Daha açık söyliyeyim mi?"
Hemen dediler ki:
"Söyleyin hocam".
O vakit byurdu ki:
"Allahü teâlânın bir kimseyi sevdiğine alâmet, o kimsenin "iyi işler" yapması, sevmediğine alâmet de "kötü işler" yapmasıdır.

 
 
Ana sayfam yap Sık kullanılanlara ekle
Güncelleme Tarihi
14.05.2024
Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır. Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya
gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.

Hosted by İhlas Net
Ziyaretçi Sayısı