Makaleler
( 54 )
( 365 )
( 366 )
( 364 )
( 366 )
( 365 )
( 365 )
( 365 )
( 90 )
( 2 )
 
 2012 - MAKALELER


Arkadaşına gönder
 
Print almak için

Yazı boyutunu büyütmek için     


 

İşini bırakma!
4/17/2012

Hindistan Velîlerinden Bedî'üddîn Sehârenpûrî "rahmetullahi aleyh" İmâm-ı Rabbânî hazretlerine talebe olmadan önce zaman zaman hazret-i İmâm'ın sohbetlerini dinlemeye giderdi.
Ama bir gün..
Bir kız gördü.
Ve âşık oldu.
Ve o günden îtibâren namazı bıraktı ve günahlara daldı. Ama hocası İmâm-ı Rabbânî hazretlerinin "rahmetullahi aleyh" himmet ve teveccühleriyle kendine geldi.
Günahı terketti.
Hem tövbe etti.
Hem de tasavvufta yüksek derecelere kavuştu. Bedî'uddîn Sehârenpûrî, bir gün İmâm-ı Rabbânî hazretlerine; "Memuriyeti bırakıp, hep hizmetinizle şereflenmek istiyorum" diye arz etti.
Hazreti İmâm;
"Hayır" dedi.
"Memûriyeti sakın bırakma" buyurdu. Bedîüddîn, buna izin vermesi için hocasına ne kadar ısrâr ettiyse de hazret-i İmâm râzı olmadılar. Yıllar sonra İmâm-ı Rabbânî hazretleri, Ona icâzet verdi.
O icâzeti aldı.
Şehrine vardı.
Dostlarından biri de Onu yolcu etmek için şehrin dışına kadar gitti ve bir ara; "Efendim, babam vefat etti. Hâlini merak ediyorum, acaba azâbda mı, yoksa ni'mette midir?" diye sordu.
O başını eğdi.
Gözünü kapadı.
Sonra açıp; "Şu boyda, şu evsafta, şu kıyâfette, beyaz elbiseli bir şahıs göründü. Hâlini sordum: "İyiyim, bana yüksek makâm verdiler. O makâmdan buraya gelmek istemezdim, ama siz çağırınca geldim" diyor, buyurdu.
Adam sevindi.
Ve kendisine;
"Efendim, benim babam, tam sizin târif ve tavsîf ettiğiniz gibidir" dedi. Hâlbuki Şeyh Bedî'uddîn hazretleri, onun babasını hiç görmemişti ve tanımazdı.

 
 
Ana sayfam yap Sık kullanılanlara ekle
Güncelleme Tarihi
14.05.2024
Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır. Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya
gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.

Hosted by İhlas Net
Ziyaretçi Sayısı