Makaleler
( 54 )
( 365 )
( 366 )
( 364 )
( 366 )
( 365 )
( 365 )
( 365 )
( 90 )
( 2 )
 
 2012 - MAKALELER


Arkadaşına gönder
 
Print almak için

Yazı boyutunu büyütmek için     


 

Cennette yerin nasıldır?
4/22/2012

Büyük âlim İkrime hazretleri "rahmetullahi aleyh" hakkında; "Hazret-i İkrime Basra'da bulundukça, Hasan-ı Basrî va'z etmekten ve fetvâ vermekten çekinirdi" demişlerdir.
Büyük Hadîs âlimiydi.
Pekçok hadîs bildirdi.
Biri de şudur ki, Allahü teâlâ, Cennetten ve Cehennemden birer kişi çıkardı. Cennetten çıkardığına; "Ey kulum! Yerini nasıl buldun?" diye sordu. O da; "Bana anlattıklarından daha iyi buldum" dedi. Cehennemden çıkardığına da; "Yerini nasıl buldun?" diye sorunca; "Bana anlattıklarından daha kötü buldum" dedi.
Akreplerinden.
Azablarından.
Ve acılarından bahsetti. Allahü teâlâ; "Ey kulum! Seni Cehennemden kurtarırsam bana ne verirsin?" diye sordu. "Neyim varsa hepsini verirdim" dedi. "Altından bir dağın olsaydı verir miydin?" buyurunca; "Verirdim yâ Rabbî" dedi.
Allahü teâlâ o kuluna;
"Yalan söyledin" dedi.
"Senden dünyâda daha azını istemiştim. Bana duâ et, kabûl edeyim. Benden af dile, affedeyim demiştim. Ama sen yüz çevirmiştin" buyurdu.

YATAK SERSEYDİK

Hazret-i Ömer "radıyallahü anh" Resûlullah Efendimizin huzûruna girdi. Resûlullah bir hasır üzerinde uzanmış, hasır, mübârek yan tarafına iz yapmıştı.
Bu hâli gördü.
Ve çok üzüldü.
"Yâ Resûlallah! Size bir yatak edinseydik" diye arzedince; "Bu dünyada benim hâlim, sıcak bir günde, bir ağaç altında, biraz gölgelenip, sonra terkedip giden yolcu gibidir" buyurdu.

 
 
Ana sayfam yap Sık kullanılanlara ekle
Güncelleme Tarihi
14.05.2024
Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır. Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya
gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.

Hosted by İhlas Net
Ziyaretçi Sayısı