Makaleler
( 54 )
( 365 )
( 366 )
( 364 )
( 366 )
( 365 )
( 365 )
( 365 )
( 90 )
( 2 )
 
 2013 - MAKALELER


Arkadaşına gönder
 
Print almak için

Yazı boyutunu büyütmek için     


 

Efendimiz üzüldüler
6/11/2013

Hazret-i Ali (radıyallahü anh), Hazret-i Fatıma üzerine tekrar evlenmek isteyince Resulullah üzüldü. Hazret-i Ebu Bekir şefaat etti, affetmedi. Hazret-i Ömer şefaat etti, affetmedi. Hazret-i Osman şefaat etti.
Af buyurdular.
Eshab-ı Kiram:
"Yâ Resulallah! Niçin Ebu Bekir ve Ömer'in şefaatini kabul etmediniz de Osman'ın şefaatini kabul edip affettiniz?" diye sordular.
Resûl-i Ekrem:
"Ben bir kimsenin şefaatini kabul ettim ki Allahü teâlâya 'Yâ Rabbî! Yer ile gökü yer değiştir' dese, yer değiştirir" buyurdu.
● ● ●
Hazret-i Osman, Resulullaha dört deve yükü buğdayı hediye gönderdi. Efendimiz onları Muhacirine dağıttılar. Dört deve yükü daha gönderdi, onu da Ensar'a dağıttılar. Tekrar gönderdi, onu da hanımlarına taksim edip hizmetçilere "Efendinizin ne kadar buğdayı kaldı?" diye sordular. Hizmetçiler "Hiç kalmadı!" dediler.
● ● ●
Efendimiz duygulandı ve ellerini kaldırıp "Yâ Rabbî! Her kim bana ihsan ettiyse, ben ona mükâfatını verdim. Ama Osman'ın mükâfatından âciz kaldım, yâ Rabbî! Sen Osman'a karşılığını ver" diye dua ettiler.
Hazret-i Cibril geldi.
Ve Peygamberimize:
"Yâ Muhammed! Cebbar-i Âlem sana selam eder ve buyurur ki: Osman'a benden selam söyle. Biz ondan razı olduk. Onu cennette sana arkadaş ettik. Arasat hesabını ondan kaldırdık. Sen ona mükâfattan âciz isen, biz ona mükâfattan âciz değiliz" diye haber verdi. ("Menâkıb-ı çihâr yâr-i güzîn" kitabından alınmıştır.)

 
 
Ana sayfam yap Sık kullanılanlara ekle
Güncelleme Tarihi
15.05.2024
Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır. Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya
gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.

Hosted by İhlas Net
Ziyaretçi Sayısı