Makaleler
( 54 )
( 365 )
( 366 )
( 364 )
( 366 )
( 365 )
( 365 )
( 365 )
( 90 )
( 2 )
 
 2014 - MAKALELER


Arkadaşına gönder
 
Print almak için

Yazı boyutunu büyütmek için     


 

Şuraya nur indiğini görüyorum
9/26/2014

İstanbul'u fethetmek Fatih Sultan Mehmed Han’a nasip oldu. O büyük kumandan, hocası Akşemseddin hazretlerine "Efendim, tarih kitaplarının yazdığına göre Ebu Eyyub-i Ensari'nin mübarek kabri, surların yakınında bir yerdeymiş. Himmetinizle o kabr-i şerifin yerini bulmak arzusundayım" diye arz etti.
Hocası dinledi.
Ve "Sultanım! Geceleri şu semtte bir yere nur indiğini görüyorum. Zannım odur ki o nurun indiği yer, o mübareğin kabr-i şerifi olsa gerektir" buyurdu.
Birlikte o yere gittiler.
Büyük velî durdu.
Gözlerini kapadı. Sonra açıp “Ebu Eyyub el-Ensari hazretlerinin ruh-u şerifiyle mülâkat ettim. İstanbul'un fethini tebrik edip ‘Beni zulmet-i küfürden kurtardın’ buyurarak sevincini belirtti" buyurdu.
● ● ●
Fatih Sultan Mehmed Han, hocası Akşemseddin hazretlerine “Efendim! Kabr-i şerifin yerini tayin buyurunuz ki üzerine türbe yapalım" dedi.
O da “peki” dedi.
Bir yeri gösterdi.
Ve "Burasını kazınız. İki arşın sonra yazılı bir mermer çıkar. Orası, Ebu Eyyub Ensari hazretlerinin kabr-i şerifidir" buyurdu.
Sultan emretti.
O yeri kazdılar.
Buyurduğu gibi yazılı mermer bulundu. Sultan Fatih, ziyadesiyle memnun oldu ve kabr-i şerifin üzerine bir türbeyle bir de câmi-i şerif bina ettirdi.

 
 
Ana sayfam yap Sık kullanılanlara ekle
Güncelleme Tarihi
14.05.2024
Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır. Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya
gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.

Hosted by İhlas Net
Ziyaretçi Sayısı