Ana Sayfa >  1001 Güzel Menkîbe > Ä°manla ölmek en büyük nimet > Günah iÅŸleyenin imanı
Yazıcı   Yazı boyutunu     

Günah işleyenin imanı

Evliyanın büyüklerinden Alâüddîn-i Attâr “kuddise sirruh” hazretleri, bir sohbetinde;
- KardeÅŸlerim, Ehl-i sünnet mezhebine göre, büyük günah iÅŸleyenin imanı gitmez, buyurdu. Günah iÅŸleyen Müslümana (fasık) denir. İtikadı, yani imanı saÄŸlam olan fasıklar, ahirette Cehenneme girseler de, sonunda affa kavuÅŸarak Cehennemden çıkarılırlar.

Ve ekledi:
- Çünkü Müslümanlığın temeli imandır. Yani Allahü teâlânın birliÄŸine ve Muhammed aleyhisselamın bildirdiÄŸi emir ve yasakların hepsini Allah tarafından getirmiÅŸ olduÄŸuna inanmaktır.

Sordular:
- Yani emirleri yapmak ve yasakları yapmamak imanın şartı değil midir efendim?
- Yapmak ve yapmamak imanın şartı değilse de, Emirleri yapmanın ve yasakları yapmamanın lazım olduğuna inanmak, imanın şartıdır.

Ve ilave etti:
- Böyle inanmayan kimseler, ne kadar iyi iÅŸ ve insanlara faydalı buluÅŸlar yapsa da, ahirette azabtan kurtulamazlar.

- İmanları olmadığı için mi efendim?
- Evet. İmanı olmayan kimse, dünyanın her iyiliÄŸini yapsa da, ahirette faydasını göremez.

Önce yapılacak ÅŸey

Bir gün de;
- Her ÅŸeyden önce, Muhammed aleyhisselama ve Onun dört halifesine uymak lazımdır, buyurdu. Sözlerde, iÅŸlerde ve inanmakta, İslamiyet’ten ayrılmamaya çok dikkat etmelidir.

Ve ekledi:
- İslamiyet’e uymak, berekettir. Yani, hep iyiliklere kavuÅŸturur.

Sordular:
- Ya İslamiyet’ten ayrılırsa efendim?
- İslamiyet’ten ayrılmak, insanı dünyada ve ahirette utandırır ve felakete götürür.
 
Geridön
 
 
Klavye
 
Güncelleme Tarihi
13.12.2025
Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır. Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya
gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.

Hosted by İhlas Net
Ziyaretçi Sayısı