Evliyanın en büyüklerinden Mazhar-ı Can-ı Canan “kuddise sirruh” hazretleri, bir gün Ülülazm Peygamberlerden bahsederken;
- İbrahim aleyhisselam, “Halilullah”dır, buyurdu. Çünkü, bunun kalbinde, Allahü teâlânın sevgisinden baÅŸka, hiçbir mahlukun sevgisi yoktu.
Sordular:
- Musa aleyhisselam efendim?
- Musa aleyhisselam “Kelimullah”dır. Çünkü, Allahü teâlâ ile konuÅŸtu.
- Ya İsa aleyhisselam efendim?
- İsa aleyhisselam, “Kelimetullah”dır. Çünkü, babası yoktur. Yalnız (OL!) kelime-i ilahiyyesi ile anasından dünyaya geldi. Bundan baÅŸka, Allahü teâlânın hikmet dolu kelimelerini, vaaz vererek, insanların kulaklarına ulaÅŸtırırdı.
Sordular:
- Bizim Peygamberimiz efendim?
- Adem oÄŸullarının en üstünü, en ÅŸereflisi, en kıymetlisi ve mahlukların yaratılmasına sebep olan bizim sevgili ve ÅŸerefli Peygamberimiz Muhammed aleyhisselam ise “Habibullah”, yani Allahü teâlânın sevgilisidir.
Mucizeleri sayısızdır
Bir gün de Sevgili Peygamberimizden “aleyhisselam” bahsederken;
- Peygamber efendimizin “aleyhisselam” Habibullah olduÄŸunu ve büyüklüÄŸünü, üstünlüÄŸünü gösteren ÅŸeyler pek çoktur, buyurdu.
Ve devam etti:
- Kıyamette, herkesten önce kabirden kalkacak, mahÅŸer yerine önce gidecek, Cennete herkesten önce girecektir.
Mucizelerini sordular.
- Mucizeleri, sayılmakla bitmez ve saymaya insan gücü yetiÅŸmez ise de, bunlardan bin adedi kitaplarda yazılıdır, buyurdu.
|